Port Turistic Tulcea Aval

Regulament parcare auto

Pentru a avea un sejur frumos și lipsit de evenimente neplacute ori griji, 
trebuie sa știți ca Port Turistic Aval Tulcea functioneaza după un regulament care trebuie respectat

Cunoasteți, accepțati și respectați regulamentul portuar și regulamentul de parcare precum și indicațiile si recomandările personalului portului.

Atentie: nu colectam nici un fel de deseu ori gunoi!!!
Cum ati adus ambalajele pline, luati-le inapoi goale!

 REGULAMENT de functionare a 
PARCARII din incinta    PORT TULCEA AVAL

 Capitolul 1: reguli de intrare si ocupare a locurilor de parcare:

Art. 1 Prezentul Regulament stabileste regulile generale ce trebuie respectate de catre toti vizitatorii Portului Tulcea Aval si in special de catre conducatorii auto ce folosesc parcarea portului, in scopul utilizarii cat mai eficiente a locurilor de parcare existente, a fluidizarii traficului, fara a impiedica activitatea principala portuara.

Parcarea in incinta Port Tulcea Aval este o activitate subsidiara activitatii portuare,prioritate avand activitatile portuare si navale, astfel ca Portul sau operatorul parcarii pot limita accesul auto functie de operatiunile navale.

Art. 2 Aceasta parcare este proprietate privata in cadrul careia se aplica legislatia in vigoare cu privire la circulatia pe drumurile publice precum si regulile specifice de mai jos.

Art .3 Preluarea tichetului din parcomat la intrare  este echivalenta cu acceptarea, cunoasterea si obligatia asumata de catre beneficiar de a respecta regulile  de parcare si a regulamentul portuar in incinta PORT TULCEA AVAL.

Preluarea tichetului de parcare ori folosirea cartelei de abonament de parcare autorizeaza operatorul parcarii sa constate si sa sanctioneze incalcarea  reglementarile prezentului regulament.Necunoasterea regulamentului nu poate fi invocata pentru exonerarea de raspundere. Inregistrarile video pot face dovada contraventiei.

Art. 4 In sensul prezentului Regulament, locurile de parcare sunt spatiile special amenajate, delimitate si marcate perpendicular sau oblic fata de marginea partii carosabile sau a caii de rulare precum si  cele indicate explicit de catre personalul portului.

Parcarea nu se poate face decat in locurile marcate ori cele indicate explicit de catre prepusii Portului.

Parcarea in afara acestor locuri se sanctioneaza cu plata unei despagubiri si cu mutarea autovehiculului din locul nepermis pentru parcare.

Un loc de parcare pentru un autoturism este limitat la latimea maxima de 2,30 ml si lungimea maxima de 5 ml.conform reglementarilor legale.Depasirea acestor laturi ori asezarea autoturismului in asa fel incat sa impiedice utilizarea spatiilor invecinate se sanctioneaza prin aplicarea unui tarif suplimentar si pentru spatiul ocupat abuziv.

Art. 5 Parcarea cu plata in spatiile special amenajate, prevazute in prezentul Regulament se bazeaza pe principiul tarifului orar, astfel cum este afisat la intrarea in parcare si pe siteul Portului   www portaval.ro

Capitolul 2. Obligatiile conducatorilor de vehicule care acceseaza parcarea:

   2.1. Conducatorul vehiculului este obligat  sa respecte  prezentul regulament de functionare a parcarii din momentul intrarii si pana la parasirea incintei Portului.Prin intrarea in incinta Portului se prezuma cunoasterea si acceptarea de catre conducatorul auto a prezentului regulament si a regulamentului portuar.

   2.2.  Fiecare conducator auto va parca autovehiculul astfel incat sa ocupe un singur loc de parcare si sa nu stanjeneasca ocuparea locurilor de parcare  invecinate.

Nerespectarea prezentei reglementari da drept Portului sa solicite plata locului(locurilor) nefolosit ca urmare a impiedicarii provocate de o parcare neregulamentarea.Autovehiculele care blocheaza sau stanjenesc folosirea altor locuri de parcare precum si activitatea din Port pot fi blocate cu sisteme mecanice  de blocare a rotilor sau pot fi ridicate cu utilajele Portului, contravenientii fiind tinuti responsabili inclusiv pentru cheltuielile de deblocare/ridicare.

2.3 Vehiculele vor fi parcate numai in locurile special amenajate/sau marcate in acest scop ori in locurile indicate in mod direct si explicit de catre prepusii Portului.

2.4 Este strict interzisa rularea,stationarea ori parcarea vehiculelor pe cheu,pe rampa de lansare/ridicare ambarcatiuni, la o distanta de cel putin 2 metri liniari  fata de instalatiile Portului cum ar fi: pasarele de acces, binti de legare la mal, suporti pentru instalatii de ridicare, tragere ori alte dispositive si instalatii fixe ori mobile pozitionate pe cheu, mal ori dig, hidranti, pompe de alimentare cu carburanti etc.

2.5 Accesul vehiculelor la o distanta mai mica de 10 ml/ fata de apa este permis NUMAI cu acceptul Portului si cu dirijarea vehicului de catre prepusii Portului.

2.6 Conducatorii vehiculelor nu vor rula,parca, opri pentru incarcat/descarcat bagaje ori pasageri sau nu isi vor lasa vehiculele  nesupravegheate in locurile nemarcate ,in apropierea cailor de acces, pasarelelor, debarcaderelor, locurilor de stationare a autovehiculelor de Ambulanta, Smurd, Pompieri, Autoritatea navala si altele de interventie,statiei de alimentare cu carburanti, langa utilajele Portului, intrarilor catre scari si iesirilor in caz de urgenta indiferent daca acestea sunt accesibile pietonal sau cu vehicul sau in pozitii in care pot bloca orice fel de autovehicul,ambarcatiune ori acces.

2.7 Viteza maxima de circulatie in parcarea exterioara este de 5 km pe ora.

Lungimea maxima admisa a autovehiculelor in parcare este de 6 metri.

Autovehiculele cu lungimea mai mare decat 6 ml se vor parca NUMAI in locurile indicate de catre reprezentantii Portului.

Rularea vehiculelor in incinta Portului este permisa numai in conditiile reglementate prin prezentul regulament.

2.8. Conduita pe durata stationarii vehiculelor in parcare:

-Conducatorul vehiculelor are obligatia sa le parcheze si sa le asigure numai in locurile special amenajate sau in locurile desemnate explicit de catre prepusii Portului.

– Fiecare conducator de vehicul va mentine curatenia locului de parcare, nu va arunca articole din vehicul pe suprafata locului de parcare(chistoace,ambalaje,hartii,etc) nici nu va depozita orice fel de materiale pe acesta.

-Conducatorul vehiculului nu va executa lucrari de intretinere sau de reparatii la vehicule in timp ce se afla in interiorul parcarii.

-Conducatorul vehiculului va respecta normele de mediu, P.S.I. (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) specifice, fiind direct raspunzator pentru eventualele prejudicii cauzate.

2.9.Sunt interzise:

-lasarea motorului vehiculului pornit (modul de incalzire), daca conducatorul  nu se afla in masina

-lasarea in interiorul masinii a animalelor nesupravegheate, substante inflamabile sau obiecte periculoase;

-lasarea minorilor nesupravegheati in parcare sau in autovehiculele parcate;

-intrarea in parcare a vehiculelor motorizate cu gabarit depasit (cum ar fi, dar fara a se limita la: tractoare, camioane sau alte vehicule de mare tonaj), a autovehiculelor cu remorci sau ce depasesc o lungime de 5 m(cu exceptiile de mai sus) si a vehiculelor ce prezinta defectiuni vizibile sau care prezinta scurgeri;

fumatul sau aruncarea tigarilor in parcare;

– fotografierea sau  filmarea profesionala in parcare, fara aprobarea prealabila in scris din partea administratiei Portului;

– orice manifestare zgomotoasa;pescuitul ori inotul,practicarea sporturilor in incinta parcarii si altele asemenea;

-lasarea in functiune a alarmei de pe vehicul;

Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda

 2.10Conducatorii autovehiculelor nu vor intra in parcare fara tichetul eliberat la deschiderea barierei, avand in vedere faptul ca iesirea din parcare este permisa numai dupa achitarea si validarea tichetului.Plata parcarii se face la punctele de plata afisate,inainte de plecarea din parcare.Aceste reguli sunt afisate in loc vizibil la intrarea si in incinta parcarii.

 2.11 Eventualele avarii produse autovehiculelor parcate  cat si a altor autovehicule sau instalatii de catre conducatorii auto, pe timpul deplasarii sau stationarii in incinta parcarii Port Tulcea Aval, vor fi suportate de catre persoanele vinovate, cu excluderea raspunderii SC PORT TULCEA AVAL.  Solutionarea  eventualelor reclamatii cu privire la avariile produse autovehicolelor, furturi ori alte fapte ilegale produse in incinta parcarii SC PORT TULCEA AVAL, sunt de competenta Politiei Romane.

 2.12  Administrratia PORT TULCEA AVAL isi rezerva dreptul de a interzice accesul in parcare persoanelor/conducatorilor auto, care nu respecta prevederile prezentului regulament ori sunt sub influienta vadita a alcoolului ori sunt retinuti cu o conduita necorespunzatoare anterioara.

 2.13 Accesul in parcare este  permanent.

Tichetul de parcare emis de sistem la intrarea in parcare reprezinta acreditarea timpilor de intrare si iesire ai unui anumit vehicul aflat in parcare. Tichetul de parcare va face dovada intrarii si iesirii oricarui vehicul care incalca REGULAMENTUL mentionat mai sus.

Tichetul de parcare se returneaza Portului prin captarea acestuia de catre aparatul de la bariera,la iesirea din incinta.

 Supravegherea respectarii programului de functionare a parcarii si mijloace de evidenta a respectarii orelor de intrare si iesire, intrarea si iesirea din parcarea PORT TULCEA AVAL sunt  monitorizate de catre un sistem de control acces parcare si de camerele de supraveghere. Inregistrarile  informatice pot constitui probe in justitie,la cererea celor interesati.

Camerele video sunt destinate exclusiv supravegherii fluxurilor de trafic, inregistrarile video nefiind disponibile publicului, ci numai autoritatilor competente, in conditiile legislatiei in vigoare.

 In functie de gradul de ocupare a locurilor de parcare sau de alte situatii exceptionale, Portul poate restrictiona accesul in incinta parcarii.

Capitolul 3.

 Sisteme de plata.

3.1. Tariful pentru parcare este ORAR si nu poate fi fractionat. Tarifele sunt publicate pe site-ul Portului :www.portaval.ro.

Dupa achitarea tarifului, dreptul de parcare se anuleaza, iesirea din parcare realizandu-se in timpul maxim de iesire INSCRIPTIONAT in tichetul de parcare cu ocazia efectuarii platii.

3.2. Plata tichetului pentru parcare se va face prin intermediul casieriei sau a automatului de parcare.Pentru eliberarea unei facturi fiscale cu plata pretului trebuie urmate INTOCMAI procedurile afisate de catre aparat,in caz contrar nu se mai poate emite o factura.

3.3. Pierderea sau distrugerea tichetului de parcare atrage dupa sine plata unei taxe de 150 lei.

 3.4. Ruperea,degradarea sau distrugera  bratului barierei prin impactul cu autovehiculul sau voluntar uman se tarifeaza cu 1000 lei (TVA inclus), la care se adauga cuantumul tarifului de parcare. Pentru alte avarii in afara de bratul barierei se vor aplica tarifele necesare repararii pagubei.

Capitolul 4.

 Raspundere limitata

4.1. Portul nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea civila sau penala pentru orice fel de paguba sau prejudiciu, aduse masinilor, vehiculelor motorizate sau nemotorizate,prin avarierea parbrizelor/geamurilor din cauze meteorologice sau cauzate din vina tertelor persoane precum si  prin rularea necorespunzatoare,acrosarea,zgarierea ,etc.vehiculelor din vina tertilor,pentru bunurile lasate in interiorul vehiculelor sau pentru pagubele cauzate din pricina blocarii / ridicarii lor,ori  ca urmare a faptului ca sunt parcate in mod neregulamentar sau ca sunt abandonate in incinta Portului.

Portul raspunde NUMAI pentru avariile sau pagubele produse vehiculelor parcate de catre angajatii Portului prin faptele DIRECTE ale  acestora.

Asigurarea securitatii si integritatii autovehiculelor sunt in sarcina conducatorilor auto.

Obligatia asumata de catre Port prin livrarea tichetului de parcare este numai de asigurare a unui loc de parcare fizic,de 5 ml lungime si 2,30 ml latime si a cailor de rulare pana la locul de parcare.

Intrarea,accesul la autovehicul si iesirea acestuia din parcare sunt fapte voluntare si nu implica raspunderea Portului.

4.2. Portul recomanda fiecarui vizitator/client sa nu lase niciun articol de valoare in interiorul vehiculului, intrucat Portul nu asigura securitatea vehiculelor si prin urmare, nu poate fi raspunzator pentru orice paguba directa sau indirecta, pierderi civile, contraventii sau infractiuni care au loc in parcare.

 4.3. Portul nu despagubeste niciun proprietar de vehicul abandonat in parcarea sa in cazul in care orice fel de paguba este cauzata de ridicarea vehiculului de catre compania care efectueaza manevrele de ridicare a vehiculului de pe spatiul in care fost abandonat.

 4.4. Prezentul Regulament de parcare poate fi modificat sau revizuit fara o notificare prealabila sau justificare din partea Portului si va fi pus in aplicare din momentul publicarii in spatiul parcarii si pe website-ul: www.portaval.ro

NOTĂ: Tarifele și regulamentul pot fi modificate oricând fără notificare către clinți.