Port Turistic Tulcea Aval

Tarife pentru nave centru Port Aval

Atentie: nu colectam nici un fel de deseu ori gunoi!!!
Cum ati adus ambalajele pline,luati-le inapoi goale!

TARIFE incinta  PORT TULCEA AVAL centru de la 01-01-2022

NOTA 1 :In perioada contractuala- cu conditia preexistentei unui  CONTRACT PENTRU AMBARCATIUNE –  accesul unui autoturism /contract se poate face cu plata unui abonament lunar de 100 lei plus tva.In lipsa unui abonament) parcarea auto se plateste conform tarifelor de parcare.

  NOTA 2:Tarifele  sunt valabile pentru ambarcatiunile cu latimea maxima de 3 ml.Pentru navele care depasesc latime de 3 ml se adauga un procent de 50-100 % la tariful calculat pe lungime functie de latimea navei.

In cazul ntreruperii contractului  mai inainte de implinirea termenului  convenit prin  contract,sau temporar,in interiorul termenului contractat,beneficiarul ramane obligat la plata in continuare a tarifului lunar contractat pana la implinirea termenului contractual pentru perioada cuprinsa intre data intreruperii  si data implinirii termenului  prevazut in contract ca data a incetarii contractului.Facturile emise pentru perioada ramasa din contract  se pot executa silit de catre executorul judecatoresc fara a mai fi nevoie de interventia unei instante de judecata.

  1. LA APA

A.- contracte de cheiaj peste 12 luni

BARCA (lotca pescareasca+asemanatoare) la mal natural :350  lei / luna(nu se acorda locuri la  ponton de acostare,tariful este pentru cheiaj numai la mal natural).

SALUPE,BARCI CU/FARA  MOTOR,BARCI CU VELE,NAVE PROFESIONALE:

tarif unic=100lei/metrul/liniar /ambarcatiune/luna.

 -Pentru ambarcatiunile care depasesc  25 metri liniari,tariful este de 2.500 lei luna+50 lei pentru fiecare metru liniar ce depaseste lungimea de 25 metri.

TARIFELE CONTIN T.V.A.

Tarifele se aplica contractelor nava la apa  pentru minim 12 luni .

Ambarcatiunile care au contract APA/CURTE vor fi taxate la pozitia CURTE din momentul notificarii de catre beneficiari a ridicarii ambarcatiunii din pozitia APA. Tariful aplicat va fi cel practicat de catre Port la curte in acel moment.

B- contracte de cheiaj pana in 12 luni:

Pentru cheiajele cu contracte pe o durata mai mica decat 12 luni:

  1. intre 6 si 12 luni tariful  este de 150 lei metrul liniar / barca/luna,DAR NU MAI PUTIN DE 1.200 LEI/LUNA/nava corespunzator unei lungimi de pana in 8 METRI LINIARI.Depasirea lungimii de 8 metri liniari se taxeaza cu150 lei ml/nava/luna.
  2. intre 3 si 6 luni tariful este de 187,5 lei metrul linear/barca/luna dar nu mai putin de 1.500 lei lei/luna, nava corespunzatoare unei lungimi pana in 8 metri liniari.Depasirea lungimii de 8 metri liniari se taxeaza cu 187.5 lei metrul linear/luna.
  3. intre 0 si 3 luni tariful este de 225 lei metrul linear/barca luna dar nu mai putin de 1800/luna nava corespunzatoare unei lungimi de pana in 8 metri liniari.Depasirea lungimii de 8 metri liniari se taxeaza cu 225 lei metrul/linear/nava/luna.
  4. Pentru cheiajele ocazionale de scurta durata tariful este de 2 euro  metrul linear/ barca/24 ore.

Tarifele contin tva.

In perioada cat barca sub contract se afla pe apa,peridocul ramas in curte va fi taxat cu tariful de 1,2 lei/metru liniar/zi, dar nu mai putin de 300 lei/luna  pentru peridocurile de pana in 8 metrti liniari.Depasirea lungimii de 8 ml  se taxeaza corespunzator.    Tariful NU contine tva.

  2.LA HALA 

Terifele LA HALA sunt egale cu tarifele LA APA si sunt aplicate  dispozitiile din regulamentul portuar.

                 LA APA /HALA:tariful MINIM de contract pentru barci la apa  este de 800 lei /luna  ,corespunzator unei lungimi de pana in  8 m.l.Barcile care depasesc 8 ml vor fi taxate pentru lungimea in plus (+100 lei/ml/barca/luna).Barcile care au sub 8 metri liniari vor plati tariful minim de contract de 800 lei/luna   Tariful contine tva.           

                        3.LA-USCAT=CURTE tarife ambarcatiuni /peridocuri 

A.–tarife parcare SALUPE,BARCI CU /FARA MOTOR,BARCI CU VELE,NAVE  PROFESIONALE etc.:

                        1.-Contracte peste 3 luni:tarif unic: 50 lei/ml/ambarcatiune/luna.. La incheierea contractului se plateste in avans prima si ultima luna de contract.

                        2.Parcare barca contract 2 luni =1072 lei,depasirea lungimii de 8.ml se taxeaza 50 lei ml/nava/luna.Plata se face in avans.

  1. Parcare barca contract 1 luna=595 lei . depasirea lungimii de 8.ml se taxeaza 50 lei ml/nava/luna. Plata se face in avans.

Tarifele contin tva.

Tariful minim de contract este de 400 lei/luna corespunzator unei lungimi de pana in 8 ml,masurati la extremitatile ansamblului barca-peridoc.Depasirea lungimii de 8 ml. se taxeaza cu 50 lei/fiecare metru peste cei 8 ml

B.-Tarif parcare peridoc :

-separat de ambarcatiune sau cand ambarcatiunea are contract la apa si barca ocupa locul de la apa iar peridocul se afla in parcare =taruful este de 1,2 lei/ml/zi. dar nu mai putin de 300 lei/luna /peridoc pentru peridocurile de pana in 8 ml.Depasirea lungimii de 8 ml. se taxeaza. se taxeaza. 

Tariful nu contine TVA

            Contracte parcare auto curte(fara contracte de cheiaj sau acostare adiacente):

Tarif contract parcare autoturism..=450 lei/luna.

Contractele se incheie pentru minim 3 luni cu plata in avans .Cartela de acces se plateste  cu 25  lei si ramane in proprietatea beneficiarului.Sub limita de 3 luni parcarea se plateste la zi,conform tarifarului portului.Tarifele se aplica pentru lungimi si multiplu de lungimi de 6 ml.Depasirea unei lungimi de 6 ml,indiferent de fractiunea de depasire, atrage taxarea si pentru urmatoarea lungime.

-Tarif parcare auto mai mari decat autoturism.=se aplica coeficientul de multiplu de 6 ori fractiune de 6 de la lungimea de tarifare parcare,functie de segmentele depasite.

TARIFELE CONTIN T.V.A

        5 : acostari nepermanente:

-contract pentru 12 luni= 325 lei/luna.Daca beneficiarul opereaza cu mai multe ambarcatiuni se aplica un adaos de 15 lei/luna -pentru fiecare de barca care depaseste nr. de 1.

-contract pentru 6 LUNI=400 lei/luna . Daca beneficiarul opereaza cu mai multe ambarcatiuni se aplica un adaos de 25 lei/luna -pentru fiecare barca  care depaseste nr. de 1.

Tarifele contin TVA.

 CONTRACTELE PENTRU 6 LUNI se incheie numai cu plata  in avans

                NU SE FAC CONTRACTE DE ACOSTARE MAI MICI DE  6 LUNI.

                                                       NOTA 1.: acostarea nepermanenta inseamna acostarea unei ambarcatiuni la debarcaderele de imbarcare/debarcare pasageri, pentru imbarcare si debarcare pasageri, oricand, dar nu mai mult decat timpul rezonabil necesar pentru imbarcarea/debarcarea pasagerilor. Inainte sau dupa aceste operatiuni titularii de contracte pot acosta navele ocazional si limitat, la orice debarcader liber numai cu acceptul si  la indicatia personalului Portului, in asteptare,cu conditia sa fie gasit vreun loc liber.

                                                      Timpul in asteptare este socotit timpul dintre intervalele legare-dezlegare nava fara operatiuni de imbarcare/debarcare pasageri.

Se intercice stationarea oricarei nave la debarcaderele de pasageri      “in asteptare.”

                                       Timpul rezonabil este apreciat ca fiind timpul necesar legarii/dezlegarii navei cumulat cu timpul necesar imbarcarii/debarcarii pasagerilor. Depasirea timpului precizat mai sus se taxeaza la ora conform tarifelor portului.

                                              NOTA 2: Este interzisa manipularea de marfa la debarcaderele din Portul situat in Tulcea,Intrarea Marmurei nr 3 si la  Dana 1 Mai pe baza de contract de acostare nepermanenta.

Manipularea de marfa se poate face la Dana 1 Mai, contra plata, conform tarifelor portului

                 6.FACILITATI  IN PORT:

A.Operatiuni efectuate de catre Port:

-Lansarile/ridicarile la rampa de lansare, cu peridocul si mijlocul de transport propriu al beneficiarului,fara interventia Portului,  sunt gratuite si nelimitate  pe toata perioada contractuala .

                                 –Lansarile/ridicarile nave cu macaraua portului:

1000 lei  /operatiune pentru sarcinile 3-10  tone.

1500 lei  pentru sarcinile peste 10 tone

                                –Lansarile SI /SAU ridicarile nave cu peridocul hidraulic al portului:

1000 lei/operatiune

                                – Tarif inchiriere 2 cavaleti reglabili port………………….60 lei/luna.

                                           Tarifele nu contin tva.

      B–RAMPA:LANSARI / RIDICARI  cu peridocul clientului si utilajul Portului pentru clientii cu contract (fac exceptie operatiunile cu peridocul hidraulic):

                                   –tarif unic 40 lei cu tva inclus.

Nota 1.

 In acest serviciu sunt cuprinse deplasarea ambarcatiunii pe peridoc de pe uscat in apa si /sau din apa pe uscat,mai putin manevrele de cuplare /decuplare peridoc la autovehicul ori de legare si pozitionare a ambarcatiunii pe peridoc.

Nota 2.

Operatiunile  se asigura facultativ de catre port si numai in timpul programului normal de lucru al portului,respectiv de luni pana vineri de  la ora 08,00 pana la ora 16,30.Pentru operatiunile solicitate in afara acestui program, daca Portul se angajeaza sa le execute, tariful se majoreaza cu 100% /operatiune.

    C.Tarife servicii ocazionale=fara un contract prealabil:

1—ACCES la rampa PENTRU LANSARI / RIDICARI  cu peridocul ,manopera si utilajul clientului,fara interventia Portului=

Tarif unic=60 lei

2.LANSARI / RIDICARI  cu peridocul clientului si utilajul Portului pentru clientii fara contract (fac exceptie operatiunile cu peridocul hidraulic):

                                                     -tarif unic 60 lei cu tva inclus.(nu include si tariful de acces la rampa)

 

 3–ACOSTARE ocazionala Ponton specialiazat pentru operatiuni de imbarcare/ debarcare persoane:

   – 35  lei ambarcatiuni pana  in 15 metri.

   – 70 lei  ambarcatiuni peste 15 metri

                                                  Tarifele  contin tva

Timpul de operare pentru imbarcare/debarcare este cel necesar,uzual si rezonabil pentru o operatiune de legare/dezlegare nava cumulat cu timpul necesar pentru imbarcare/debarcare pasageri fara a se permite timp in asteptare.

D.Servicii /facilitati in incinta portuara:

-2 statii de incarcare masini electrice

-Alimentare nave cu apa potabila,energie electrica,

(conform tarifarului cuprins la sectiunea UTILITATI din tarifele Portului.

-Toalete publice (cu tarif de acces=1 leu/persoana).

-Parcare auto pentru clienti.

-Spatiu special amenajat pentru interventii usoare la ambarcatiuni:spalat interior exterior,schimb ulei,revizii usoare la motor,cosmetica si igienizarea navei,etc.

Spatiul este pus la dispozitia clientilor la cerere,contra plata.

-magazin suveniruri pe Pontonul Debarcader Pasageri

-service ambarcatiuni SC FUN BUNLOC SRL” parcare@marina-tulcea.ro”

  F.TARIFE” nava sub operatiuni”: PE LANGA TARIFUL DE PARCARE Se aplica un tarif de 100 lei/zi,fara tva,pentru navele care efectueaza ORICE fel de lucrari in port:mecanice,corp,copertine,vospitorii etc.la care se adauga suma de 500 lei/lucrare + tva costuri de supraveghere 

ADMINISTRATIA PORT TULCEA AVAL

Localizare pe harta Port Aval Tulcea